Începuturile Indoor Cycling-ului

Acasă / Noutăți / Începuturile Indoor Cycling-ului

Indoor cycling-ul a devenit în ultimii ani una dintre activitățile preferate ale iubitorilor de fitness din întreaga lume. Află mai multe despre acest fenomen.
Începuturile Indoor Cycling-ului

02


FEB


2018

Începuturile Indoor Cycling-ului

Indoor cycling-ul a devenit în ultimii ani una dintre activitățile preferate ale iubitorilor de fitness din întreaga lume. Deși poate părea greu de crezut, fenomenul indoor cycling a luat naștere într-un garaj din California, SUA. Fondatorul acestui concept este Johny Goldberg. În 1979 el a călătorit din Africa de Sud în SUA, devenind în scurt timp antrenor personal într-o sală de sport din California. În anii care au urmat Goldberg a devenit ciclist de anduranță, participând la ultra-maratoane și curse de-a lungul țării. În ciuda vremii frumoase din California, el și-a dat seama că are nevoie de o metodă de a se antrena în zilele în care, din cauza condițiilor meteo, nu putea să iasă cu bicicleta în aer liber. Astfel a dezvoltat un antrenament de cycling în propriul garaj cu ajutorul unei biciclete fixe.

Beneficiile acestor antrenamente le-a simțit pe pielea lui și a reușit să le comunice noilor adepți ai spinning-ului. Una dintre realizările sale cele mai importante o reprezintă faptul că în anul 1988 a stabilit un record pentru o cursă de ciclism non-stop de 554 de mile. Acest record este astăzi de neatins cu aproape patru ore avans. În următorul an, Goldberg a deschis primul centru de indoor cycling în Santa Monica, California. În urma asocierii cu ciclistul John Baudhuins au fondat în anul 1994 Mad Dogg Athletics, o companie care urma să dezvolte conceptul, înregistrat la acea vreme sub denumirea de Spinning.

În prezent, conceptul de indoor cycling este promovat de către numeroase companii de echipamente sau programe cum ar fi Tomahawk, Schwinn, Keiser sau Reebook. Practicanții acestui tip de mișcare au ajuns să fie de ordinul milioanelor, iar în Statele Unite vorbim de un curent important în industria fitness-ului.

Dar ce înseamnă o clasă de indoor cycling? Foarte pe scurt, într-un studio cu biciclete staționare, un instructor specializat impune ritmul și mișcarile conform profilului pe care îl preda și în ritm cu muzica pe care o alege.

Smartfit Studio vă așteaptă cu cinci instructori certificați în Indoor Cycling, vă pune la dispoziție 40 de biciclete staționare marca Tomahawk, precum și sistemul MyRide+ prin intermediul căruia pe durata clasei se proiecteză trasee din peste 140 de locații din lume.

CITEȘTE ȘI DESPRE

Clase de box

Clase de box

Clase de Yoga

Clase de Yoga

Smartfit Summer School

Smartfit Summer School

Clase noi în program, din 10 septembrie!

Clase noi în program, din 10 septembrie!

NU MAI STA PE GÂNDURI

DEVINO MEMBRU

Transformă-ți viața chiar acum și devino membru al celui mai modern club de fitness din Timișoara. Hai să te antrenezi la Smartfit!